De hele gemeenschap heeft kleren en voedsel gedoneerd voor de getroffen familie - foto: Dave Levenstone

De hele gemeenschap heeft kleren en voedsel gedoneerd voor de getroffen familie – foto: Dave Levenstone

THE BOTTOM – De gemeenschap op Saba is in actie gekomen, nadat een familie hun huis in vlammen zag opgaan. “Ik ben blij dat ik nog leef,” zegt Leoni Cetoute. Het huis waar zij nog met haar ouders heeft gewoond, is dinsdag compleet afgebrand.

 
De Saba Health Care Foundation (SHCF) en het Rode Kruis hebben met een speciale actie voedsel en kleding ingezameld. De familie krijgt binnenkort een sociale woning toegewezen via de Own Your Own Home Foundation.

 
“We hebben veel kleren en voedsel ontvangen en daarvoor zijn we heel dankbaar”, zegt Cetoute. De Haïtiaanse gemeenschap op Saba zal zorgen voor meubelen voor het nieuwe huis van de familie.

Het huis ging in vlammen op - foto: Hazel Durand

Het huis ging in vlammen op – foto: Hazel Durand

 
Reactietijd
Een aantal Sabanen hebben op sociale media sites geklaagd over de reactietijd van de brandweer. Volgens brandweercommandant Julio Every had de brandweer te maken met verschillende tegenslagen omdat het een houten huis was, het donker was en het moeilijk was om het huis te bereiken.

 
“De pomp op de eerste brandweerwagen weigerde omdat het oververhit raakte,” zegt Every. Daarom moest er een brandweerwagen komen vanaf de luchthaven. Volgens politiehoofd Charlie Smink sprongen veel mensen in om hulp te bieden. “Onze eerste verantwoordelijkheid was de veiligheid van de mensen”, benadrukt hij. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

 
Door Hazel Durand