Nieuwe samenstelling van het Bestuurscollege

Nieuwe samenstelling van het Bestuurscollege

KRALENDIJK – Edsel Winklaar en Hans Els zijn dinsdag beëdigd als gedeputeerden voor het Openbaar Lichaam Bonaire. Ze vervangen Burney El Hage (UPB) en Silvana Janga-Serfilia (Fractie Santana).

 
Winklaar is belast met de portefeuille Economische Ontwikkeling & Bedrijfsvoering en Ondersteuning. Els neemt de taken over op het gebied van Samenleving & Zorg en Toezicht & Handhaving.

 
Ontslag
Aan de benoeming van Winklaar en Els ging een lange weg vooraf. De twee oud-gedeputeerden El Hage en Serfilia bleven langer dan het vastgestelde tijdstip aan, ondanks hun ingediende ontslag. Het langer aanblijven was mogelijk na een juridisch advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op maat gemaakt voor de UPB-fractie. Volgens de oppositie was er sprake van partijdigheid.

 
Politiek
El Hage nam afscheid als gedeputeerde en ook van de politiek. Ondanks tegenspraak van de oppositie, benadrukte El Hage dat hij een goede basis heeft gelegd voor de economie van Bonaire. “Ik neem afscheid zonder een gevoel van ontevredenheid. In het leven ben je niet altijd succesvol, belangrijk is om een basis te creëren zodat anderen succesvol zijn.”

 
Toch zal El Hage dit jaar nog te maken hebben met zijn handelen tijdens zijn politieke carrière. In maart vindt de inhoudelijke behandeling plaats van een strafzaak tegen El Hage en oud-politiek leider Ramoncito Booi in verband met aanklachten over valsheid in geschrifte en witwassen.

 
Door Belkis Osepa