Patrick Illidge op weg naar de rechtbank -- foto: Today / Milton Pieters

Patrick Illidge op weg naar de rechtbank – foto: Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft gisteren aan advocaat-generaal Taco Stein toestemming gegeven om het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge te vervolgen voor omkoping.

 
De raadkamerzaak waarin de vervolging aanhangig werd gemaakt diende op 18 december achter gesloten deuren. Het is vooralsnog onduidelijk of Illidge in het kader van het Orca-onderzoek – beter bekend als het Bada Bing omkopingsschandaal – zal worden gearresteerd.

 
Het Openbaar Ministerie bespreekt de te volgen stappen op dinsdag. In maart dook een video op waarop is te zien hoe Illidge een groot geldbedrag – vermoedelijk 15,000 dollar – in ontvangst neemt van nachtclub Bada Bing eigenaar Jaap van den Heuvel, die ook verdachte is in deze zaak. Beiden beweren overigens dat de transactie de terugbetaling van een lening betrof.

 
Door Hilbert Haar