Bondigro een belangrijke speler geworden op de levensmiddelenmarkt - foto: Belkis Osepa

Ondernemer Roland Schalker in supermarkt Bondigro – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Bonairianen hebben meer keuze om goedkopere producten in te slaan. Sinds de opening begin december is de nieuwe coöperatieve supermarkt Bondigro een belangrijke speler geworden op de levensmiddelenmarkt.

 
Het aantal Bonairianen dat bewust de keuze maakt om de levensmiddelen bij Bondigro te halen, groeit gestaag. Vooral nu meer producten gekocht worden tijdens de kerstperiode en rond de jaarwisseling. Bondigro voorziet in de grote behoefte om goedkoper te kunnen inkopen en verkoopt ook vers brood, fruit en groente.

Een reportage van Belkis Osepa

Abnormaal
Het is bekend dat prijzen van levensmiddelen op Bonaire abnormaal hoog zijn, zegt ondernemer Roland Schalker. Hij heeft Bondigro-concept bedacht. Honderdvijftig mensen hebben de aandelen gekocht waardoor het mogelijk werd de supermarkt van de grond te krijgen. “We hebben ons doel bereikt met dit unieke concept om de prijzen van levensmiddelen te verlagen.” Niet alleen de aandeelhouder, maar alle consumenten kunnen producten voor dezelfde lagere prijs kopen bij Bondigro.

 
Volgens Schalker zijn de prijzen in de winkel aanzienlijk goedkoper dan elders op het eiland. Hij adviseert consumenten om prijzen te vergelijken. “Ik wil dat consumenten aan het eind van de maand rondkomen.”

supermarkt (640x480)

 
Concurrentie
Op Bonaire is vanaf dit jaar ongeveer 60 procent van de markt in handen supermarkteigenaar Gerard van den Tweel. Er is nauwelijks concurrentie omdat de tientallen Chinese winkeltjes ook deels inkopen bij Van den Tweel. Met de komst van Bondigro kunnen prijzen mogelijk verlaagd worden, ook bij andere supermarkten.

 
Door Belkis Osepa