WILLEMSTAD – Curaçaose vrouwen hebben één van de hoogste prevalenties van hoge bloeddruk in vergelijking met zestig (ei)landen in het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en de Verenigde Staten.

 
Dit komt naar voren in de derde publicatie van de Nationale Gezondheidsenquête 2013, het themarapport Internationale Vergelijkingen.

 
Het themarapport is vandaag aangeboden aan de minister van Gezondheid Ben Whiteman. Het rapport moet de overheid gerichte informatie in het kader van beleidsontwikkeling, -implementatie en –evaluatie bieden.

 
Hoge bloeddruk komt, in tegenstelling tot de meeste andere (ei)landen in de regio, op Curaçao aanzienlijk vaker voor onder vrouwen dan onder mannen. De prevalentie van hoge bloeddruk bij Curaçaose mannen is gemiddeld of laag in vergelijking met de regio.

 
Obesitas
In de eerste publicatie van de Nationale Gezondheidsenquête 2013, kwam naar voren dat twee op de drie volwassenen op Curaçao te zwaar is. De prevalentie van obesitas op Curaçao is met 28,3 procent na de Verenigde Staten het hoogst. Diabetes, overgewicht en obesitas komen eveneens relatief vaker voor bij Curaçaose vrouwen dan bij vrouwen op de overige (ei)landen.