AMSTERDAM (ANP) – Een 13-jarig meisje uit Curaçao is vrijdagochtend op Schiphol aangehouden voor drugssmokkel.

Na een controle van de douane bleek dat ze drugs in haar lichaam had, meldde de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven.

Het betrof een zogeheten duwersbol, vermoedelijk gevuld met cocaïne, die ze vaginaal in haar lichaam had verstopt. Het meisje is aangehouden en de marechaussee onderzoekt de zaak. Ook is ze onder de hoede geplaatst van het team jeugd en zeden van de marechaussee en de Raad voor de Kinderbescherming.

Een woordvoerder van de marechaussee zei dat voor zover bekend dit de jongste smokkelaar ooit is op de luchthaven. “We hebben eerder een 12-jarig jongetje gehad van wie we dachten dat hij drugs had in zijn koffer. Dit bleek later een plantaardig middel te zijn”, aldus de zegsman. “We zijn erg geschrokken van het feit dat iemand op zo’n jonge leeftijd al drugs smokkelt.”

Het meisje reisde met een andere, niet nader genoemde, persoon. “Hij is kort gehoord, maar we verdenken hem niet van de smokkel.”