FinalArtworkTulaTheRevolt

WILLEMSTAD – “Dit is echt fantastisch”, schreeuwt filmproducent van Tula, the Revolt Dolph Van Stapele vanuit het vliegveld in New York. De filmmaker hoorde vanmorgen vroeg het nieuws dat Tula, the Revolt de London Film Awards Juryprijs heeft gewonnen.

 
“Dit is niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor Curaçao”, gaat Van Stapele verder. “Dit is een erkenning voor dit verhaal dat aan de wereld verteld moest worden.”

Van Stapelen spreekt met Elisa Koek vlak voor hij in het vliegtuig stapt naar Curaçao


Tula, the Revolt is een productie van Dolph van Stapele en Jeroen Leinders. Eind juni ging de film wereldwijd in première en Curaçao beleefde haar eigen première op 11 juni . Eind september viel de film ook al in de prijzen. In Trinidad&Tobago werd Tula, the Revolt benoemd tot ‘Best Caribbean film by an international filmmaker’.


Debuut
Voor Van Stapele en Leinders was dit de eerste film die zij maakten. Het succes van de film zou weleens kunnen betekenen dat er meer volgen. “Ik ga in ieder geval door aan de camerakant”, stelt Van Stapele enthousiast. “Dit kan zeker het startpunt betekenen voor het maken van meer films!”


Door Elisa Koek