Tavio Sint Jago ontvangt cultuurprijs - foto: Belkis Osepa

Tavio Sint Jago ontvangt cultuurprijs – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – De cultuurprijs van de stichting Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) is vandaag uitgereikt aan Olympio Eustacio (Tavio) Sint Jago. “Door de cultuur blijven de Caribische eilanden bij elkaar”, zegt voorzitter Michele Russel-Capriles van het cultuurfonds.

 
Tavo Sint Jago kreeg een beeldje van Hortance Brouwn en een geldbedrag. Hij was zichtbaar blij met de erkenning. Historicus Bòi Antoin gaf tijdens de prijsuitreiking een opsomming van de vele werken en bezigheden van Sint Jago op cultuurgebied.

Een reportage van Belkis Osepa

Russel-Capriles legt uit dat er een binding is tussen de eilanden ondanks de aparte status van Aruba en later het uiteenvallen van de Nederlandse Antillen. Die binding is de cultuur. “We zijn familie van elkaar. Door de cultuur blijven we bij elkaar en kunnen we elkaar beter begrijpen.”

 
Waardering
Gezaghebber Lydia Emerencia van Bonaire luistert vanaf toen ze klein was naar de liedjes van Tavio Sint Jago. “Hij heeft altijd veel indruk op mij gemaakt met zijn simpele teksten die toch heel veel zeggen. Ik heb veel waardering voor hem. Als er één persoon is die de cultuurprijs als eerste moet krijgen, dan is het Tavio Sint Jago.”

 
Door Belkis Osepa