Tientallen Bonairianen wachtten Lydia Emerencia op - foto: Extra Bonaire

Tientallen Bonairianen wachtten Lydia Emerencia op – foto: Extra Bonaire

KRALENDIJK – Gezaghebber Lydia Emerencia kreeg vandaag bij terugkeer op Bonaire een warm welkom op het Flamingo Airport.
Tientallen Bonairianen wachtten haar op bij haar terugkeer uit Nederland. Tijdens haar vakantie heeft zij na een motie van wantrouwen haar ontslag aangeboden aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Ster
Emerencia was zichtbaar blij om het publiek te zien. Ze kreeg cadeautjes en een plakkaat als eerbetoon. “Deze demonstratie laat zien hoe hoog de ster van Lydia Emerencia staat. De strijd voor gerechtigheid gaat door”, staat onder andere op het plakkaat. “Ik ben heel blij met jullie aanwezigheid. Het geeft mij veel kracht”, aldus Emerencia. Zij herhaalde dat het niet haar wens was om af te treden.

Steun
Sinds de motie tegen Emerencia krijgt ze veel steun van diverse Bonairianen. De vrouwengroep Damanan Balente (moedige vrouwen) organiseerde begin december een demonstratie om Emerencia te steunen. Ook in Den Haag kreeg ze steun, toen ze werd uitgeroepen tot ‘Vrouw van het Jaar’ door de Stichting Stap voor Bonaire.

De politieke partij PHU steunde de vreedzame manifestatie door Emerencia op te wachten bij de luchthaven. Voor velen staat Emerencia voor goed bestuur en integriteit. Zij geeft zelf ook aan dat die twee onderwerpen haar speerpunten waren. Emerencia heeft eerder aangegeven bij terugkomst op Bonaire een persconferentie te beleggen.

Door Belkis Osepa