Deelnemers aan de anti-doping workshop van Rado. Foto: Ariën Rasmijn

Deelnemers aan de anti-doping workshop van Rado – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Hoewel er geen harde cijfers voorhanden zijn, vermoedt het Arubaans Olympisch Comité (COA) dat veel atleten en recreanten op Aruba gebruik maken van ongeoorloofde middelen om hun prestaties te verbeteren.

 
Met hulp van de Regional Anti-Doping Organization (Rado) wil COA het gevaar van dopinggebruik onder de aandacht brengen.

Ariën Rasmijn in gesprek met Angelique Koolman van de anti-doping afdeling van COA en Christian Mejia van Rado

Afgelopen weekend werden workshops georganiseerd voor atleten en federaties door COA, met hulp van Rado en financiering van Unesco.

 
Verboden middelen
Momenteel worden op Aruba zowel in winkels als via smokkel medicijnen en producten verkocht die stoffen bevatten die op de lijst van verboden middelen vallen. In sommige gevallen kunnen de middelen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van sporters. Er is op Aruba nog geen sprake van een anti-dopingwet en tot nu toe zijn er geen regelmatige dopingcontroles geweest.

 
Door Ariën Rasmijn