Winnaars met hun Wahoo van 72 pond - foto: Hazel Durand

Winnaars met hun Wahoo van 72 pond – foto: Hazel Durand

The BOTTOM – Sabanen en veel bezoekers van eilanden in de buurt trotseerden dit weekend onweer, sterke wind en regen voor de populaire jaarlijkse regionale Wahoo competitie.

 
Mensen deden met regenjassen en regenlaarzen mee aan de activiteiten bij de haven van Fort Bay. De winnaar van dit jaar was het team uit Nevis, de ‘Black Fin Crew.’ De tweede plaats is voor de Sabaanse Ryan Hassell.

 
Sterke wind
Het was de eerste keer dat de Black Fin Crew meedeed met de competitie. Het team haalde een Wahoo van 72 pond binnen. De vissers wonnen daarmee 3700 dollar.“Het was niet onze beste dag omdat de wind heel sterk was. Maar we hebben toch die grote Wahoo binnengehaald”, zegt een van de vissers enthousiast.

 
Teams van St. Maarten, St. Kitts and Nevis, en St. Eustatius waren vanaf vier uur ‘s morgens in de ruwe zee. Drieëndertig teams hadden zich ingeschreven, maar alleen achttien teams deden mee. Somige boten konden door het weer niet naar Saba komen.

 
Door Hazel Durand