De inval werd uitgevoerd met assistentie van het Recherche Samenwerkngsteam RST

De inval werd uitgevoerd met assistentie van het Recherche Samenwerkngsteam RST

WILLEMSTAD  – Justitie op Curaçao heeft maandagochtend vroeg een inval gedaan in de woning van de voormalige premier Gerrit Schotte. Tegelijkertijd viel Justitie ook binnen in het partijkantoor van de MFK, de partij Gerrit Schotte.

De buurman van de ex-premier hoorde vanochtend rond kwart over zeven een hevig gebonk. Toen hij ging kijken, zag hij de tuin van Gerrit Schotte volstaan met politie van de Landsrecherche en agenten van het Nederlandse Recherchesamenwerkingsteam, RST. Volgens deze getuige werd bij de inval de deur ingebeukt.

Een buurman van Gerrit Schotte in gesprek met Dick Drayer


Wiels
Ook in andere delen van Willemstad zijn huiszoekingen verricht, zo meldt Norman Serphos, woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Die invallen vonden plaats in een woning in de omgeving van Mahaai/van Engelen, een bedrijfspand op de Schottegatweg, een bedrijfspand te Groot Kwartier en de kantoorruimte van Gerrit Schotte in het gebouw van de Staten van Curaçao. De Papiamentstalige radio meldde vanochtend vroeg dat de inval in het huis van de voormalige premier zou zijn gedaan in het kader van het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Dat wordt door Serphos ontkend.

Ongebruikelijke transacties

Aanleiding van deze huiszoekingen is een strafrechtelijk onderzoek naar een verdenking van witwassen van geld en valsheid in geschrifte. Dit onderzoek is gestart in opdracht van de Procureur-generaal na een tweetal aangiften die vorig jaar werden gedaan. Daarbij is het vermoeden geuit dat ex-premier Gerrit Schotte zich had schuldig gemaakt aan deze overtredingen. Ook zou de ex-premier geld hebben ontvangen van Francesco Corallo, die betrokken is bij de Siciliaanse maffia.

Door Dick Drayer