Boerin Aletta  van Beeck

Boerin Aletta van Beeck – foto: Belkis Osepa

AMSTERDAM/KRALENDIJK – Geitenboerin Aletta van Beeck (43) promoot tijdens haar zoektocht naar een man, het eiland waar ze nu woont: Bonaire.

 
Vandaag is de eerste aflevering uitgezonden van de serie ‘Boer Zoekt Vrouw Internationaal’ van de KRO. Aletta, de enige boerenvrouw op zoek naar een man, heeft in de zomer het presentatrice Yvonne Jaspers op bezoek gehad op Bonaire.

 
Geitenboerderij
In de kick-off aflevering liet Van Beeck de filmploeg haar geitenboerderij Semper Kontentu zien, maar ook landschappen van Bonaire. In de eerste aflevering Boer Zoekt Vrouw Internationaal kregen de boeren de brieven met reacties op hun oproep.

 
In totaal zijn er voor alle boeren duizend brieven binnengekomen. Van Beeck ontmoette daarna in Nederland een selectie van tien mannen die interesse in haar hebben. Ze kreeg in totaal 136 brieven. Tijdens de gesprekken tussen Aletta en de mannen, werd Bonaire meerdere keren genoemd. Als een man verder wil met haar, houdt dat in dat hij moet emigreren.

 
Date
Na een lange middag speed daten en diepgaande gesprekken koos Van Beeck een vijftal mannen die een hele dag met haar mag doorbrengen. In de volgende aflevering op zondag na het nieuws op Nederland 1 is ze weer te zien tijdens de dagdate. Uiteindelijk gaan drie mannen mee naar de geitenboerderij Semper Kontentu om Van Beeck beter te leren kennen en te zien waar ze zich eventueel gaan vestigen.

 
De volgende uitzenddata zijn 15, 22 en 29 december, 5, 12, 19 en 26 januari en 2 februari 2014.

 
Door Belkis Osepa