Gregory Elias - foto: Dick Drayer

Gregory Elias – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival haalt het complete Metropole Orkest naar Curaçao voor een tribute aan Doble R. Het concert wordt door Gregory Elias aangeboden aan het Curaçaose publiek.

 
Verschillende Curaçaose artiesten, waaronder Giovanca, Izaline Calister, Randal Corsen en de Nederlandse Karin Bloemen, staan donderdag 28 augustus met het Metropole Orkest op het podium van het festivalterrein bij het WTC.

Gregory Elias in gesprek met Dick Drayer

Cadeautje
“De toegang is gratis”,  zegt Elias. “Een cadeautje aan het Curaçaose volk. Het is de vijfde editie, ons eerste lustrum. Jammer dat het niet op het Brionplein kan, maar daar past een podium met de omvang van het Metropole Orkest niet.”

 
Elias presenteerde zijn plannen voor de vijfde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival in combinatie met de 2013 cijfers van het Dick Pope Sr. Institute for Tourism Studies. Die onderzocht de ervaring van de festivalgangers en de impact van hun bestedingen op de economie van Curaçao.

 
Verblijf
“Wat mij het meest verrast, is dat de buitenlandse festivalbezoekers niets met Curaçao hebben. Ze komen voor het festival en gaan dan weer. Festivalbezoekers zijn dit jaar gemiddeld twee dagen korter gebleven op het eiland.” Dat is volgens Elias zorgwekkend. “Dat moet in 2014 weer omhoog, anders hebben we een probleem.”

 
Door Dick Drayer