Marije Vaders - foto: Dick Drayer

Marije Vaders – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Marie José Eisden is niet langer de advocaat van Burney ‘Nini’ Fonseca. Dat heeft zij vanochtend bekendgemaakt.

 
In plaats van het kantoor Inderson Advocaten, waar Eisden partner is, neemt Marije Vaders de verdediging over. Vaders is de voormalige partner van Inderson.

 
Technisch brein
Burney Fonseca (44) wordt door de politie gezien als het technisch brein achter de moord op Helmin Wiels. Hij werd in juli gearresteerd in de wijk Koraal Specht. Hij zou ook opdrachtgever zijn van de moord op Raul ‘Bolle’ Marrinez, waar voor Luigi ‘Pretu’ Fiorentina vast zat.

 
De keuze voor Marije Vaders is opmerkelijk. Zij was ook de raadsvrouw van Pretu. Op haar verzoek werd die naar Barber overgeplaatst. Daar pleegde hij volgens de autoriteiten zelfmoord. Advocaat Vaders was niet bereikbaar voor commentaar. Advocaat Eisden zegt in het kader van haar zwijgplicht niet meer over deze zaak te kunnen zeggen.

 
Door Dick Drayer