Olympio Eustacio Sint Jago  - foto: Belkis Osepa

Olympio Eustacio Sint Jago – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – De Bonairiaan Olympio Eustacio Sint Jago (99) krijgt de Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) uitgereikt. Hij is de eerste Bonairiaan die de prijs krijgt.

 
Sint Jago, beter bekend als Tavio, krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de verrijking van de Bonairiaanse cultuur als zanger, songwriter en schrijver. Hij heeft een scala aan liedjes geschreven, gecomponeerd, gezongen en opgenomen die hem heel bekend hebben gemaakt op de eilanden in het Nederlands-Caribisch gebied.

 
Prestaties
Het PBCCG heeft de jaarlijkse cultuurprijs ingesteld voor prestaties op cultureel gebied, verricht door een persoon geboren op Curacao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba of Sint Eustatius, of daar wonen of een instelling op een van de eilanden gevestigd. De cultuurprijs legt de nadruk op prestaties het gebied van letteren, beeldende kunst, muziek, theater, dans, geschiedenis en natuurbehoud.

 
Beeld
De prijs is een beeld, gemaakt door de beeldhouwer Hortance Brouwn. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 Curaçaose guldens verbonden. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 december in de woning van gezaghebber Lydia Emerencia en in het bijzijn van de voorzitter van het PBCCG, Michèle Russel-Capriles.

 
Door Belkis Osepa