Onder meer gezaghebber Jonathan Johnson was bij de introductie van de bibliotheekkaarten - foto: Hazel Durand

Ondermeer gezaghebber Jonathan Johnson was bij de introductie van de bibliotheekkaarten – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Bij de viering van de 90ste verjaardag van de Koningin Wilhelmina Bibliotheek is bekendgemaakt dat de bibliotheek in februari 2014 een website en digitale bibliotheekkaarten gaat introduceren.

 
De Nederlandse overheid heeft de bibliotheek geld gegeven om nieuwe boeken aan te schaffen en een website op te zetten. De digitalisering is iets nieuws voor het kleine eiland met ongeveer 2000 inwoners.


Trots
“Ik ben erg trots om deel te zijn van dit historische moment. Het registreren van nieuwe klanten en het uitlenen van boeken zal een stuk sneller gaan”, zegt bibliothecaris Tiffany Zagers. Zij is druk aan het trainen om met het nieuwe systeem om te kunnen springen.
Met een galerie op de website moeten alle beschikbare boeken en alle activiteiten bij de bibliotheek te zien zijn. Na de lancering van de webstie worden de nieuwe bibliotheekkaarten beschikbaar gesteld.

 
Koningin Wilhelmina
De bibliotheekkaarten worden gratis voor kinderen op de kleuterschool en de basisschool. Tieners en volwassenen moeten eenmalig 4,00 dollar betalen. De bibliotheek is ter ere van koningin Wilhelmina’s Silver Jubilee op 23 november 1923 aan Saba gegeven. Het is sinds kort in het nieuwe Carmen Simmons Cultureel Centrum gevestigd.

 
Door Hazel Durand