Scholen moesten sluiten door de enorme rookontwikkeling - foto: Hazel Durand

Scholen moesten sluiten door de enorme rookontwikkeling – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Werknemers van de afdeling Hygiëne van de dumpplaats op Saba hebben vanmorgen honderden oude banden verbrand, zonder de juiste vergunningen of toezicht. Al snel begon de brand te escaleren en veroorzaakte een flinke rookontwikkeling.

 
De rook was te zien en te ruiken in de hoofdstad en de schoolomgeving in St. John’s, die een paar honderd meter boven de dumpplaats gelegen is.

 
Als gevolg daarvan werden zowel de lagere- en middelbare scholen gesloten, om te voorkomen dat de schoolkinderen ziek zouden worden door het inademen van de rook.

 
Muggen
De brandweer was tot laat in de middag bezig met het blussen van de brand. De medewerkers die betrokken zijn bij de brand zijn in hechtenis genomen door de politie en ondervraagd. Zij hebben spijt betuigd en verklaarden dat dat ze de banden zo snel mogelijk wilde opruimen om te voorkomen dat dengue-muggen zich massaal zouden nestelen in de banden.

Door Hazel Durand

Door Hazel Durand