Today wint Public Media Award, hoofdredacteur Hilbert Haar toont trofee

Today wint Public Media Award, hoofdredacteur Hilbert Haar toont trofee.

PHILIPSBURG – Het dagblad Today is vrijdag tijdens de achtste ‘Crystal Pineapple Awards’ door het bestuur van de St. Maarten Hospitality en Trade Association (SHTA) onderscheiden met de ‘Public Media Award 2013’. De krant is partner van Caribisch Netwerk.

SHTA President Emil Lee reikte de onderscheiding aan uit aan hoofdredacteur Hilbert Haar en loofde de krant in zijn toespraak: “Today is een lokale krant die zich onder verschillende hoofdredacteuren heeft ontwikkeld tot een ware waakhond van onze democratie. De krant richt haar redactionele inspanningen op transparantie, accountability, integriteit, goed bestuur, mensenrechten en natuurbescherming – zaken waar de SHTA ook voor staat.

Lee merkte op dat “de krant een open podium biedt aan haar lezers die vrij zijn hun mening te geven, ook al zijn  ze soms kritisch over de krant zelf en bekommert zich niet zozeer om concurrentie als in het in standhouden van de luxe om twee kwaliteitskranten te hebben in een relatief klein land.”

Hoofdredacteur Haar vertelde in zijn dankwoord dat toen de STHA een paar jaar geleden vroeg wat hij dacht van het instellen van een prijzencategorie voor de lokale journalistiek, hij dat destijds had afgeraden: “Bij zulke onderscheidingen voelt iemand zich tekort gedaan, terwijl de winnaar er een geweldig ego van krijgt.” Maar nu hij aan de beurt was voor de eer bedankte hij Lee voor de onderscheiding en beloofde om met de krant door te gaan op de ingeslagen weg.”

Door Jean Mentens