Foto: Belkis Osepa

Foto: Belkis Osepa

WILLEMSTAD – Het bezoek van het koningspaar aan Curaçao zit er weer op. Het paar kwam zaterdag aan op het eiland en bezocht gisteren onder andere de Marnix School, Otrobanda en Carmabi. Vanochtend zocht het paar de vissers in Westpunt op en daarna Montaña.


De populariteit van het koningspaar is op Curaçao zeker niet gedaald bij dit bezoek. Het enthousiasme en de warmte waarmee het paar over het eiland trok, blijft de Curaçaoënaars vast nog lang bij.


Na het bezoek aan Westpunt, kon een bezoekje aan Museo Tula niet uitblijven. Op de weg terug naar Bandariba volgde een bezoek aan Soto. De bewoners van het plaatsje trokken alles uit de kast: met een dans-act en veel gejuich werd het paar ontvangen. Ook in Montaña was het raak: de Seu-klanken galmden over straat terwijl het koningspaar wederom enthousiast handjes schudde.


Het bezoek van Willem-Alexander en Maxima aan Curaçao werd afgesloten met een receptie in de Fortkerk. Morgen zullen zij met vast evenveel enthousiasme op Aruba ontvangen worden.


Door Elisa Koek