Tavio Sint Jago  verwelkomt het koningspaar - foto-Belkis Osepa

Tavio Sint Jago verwelkomt het koningspaar – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Het was een knus weerzien in Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Altijd bij Koninklijke bezoeken is er ten minste één Rinconero die iets kan vertellen over het koningshuis.

 
In het ouderendagverblijf Cocari wachtte de bekende musicus en poëet Tavio Sint Jago (99) totdat het koningspaar langs kwam om hem te begroeten.

Een reportage van Belkis Osepa

Vriend
Tavio herhaalt zijn welkomstwoorden aan Willem-Alexander en Máxima: “Zijne Majesteit welkom in ons midden, we wensen u een prettige dag toe.” Terloops vertelt Jago dat hij nauwe banden heeft met het koningshuis: “Ik ben een vriend van prins Bernhard en prinses Juliana.”

 
“s Ochtends kwam een redelijk aantal mensen naar het Wilhelminaplein om een glimp op te vangen van Máxima en Willem-Alexander. Onder andere veel Europese Nederlanders die achter de lintjes stonden met hun camera paraat.

 
Demonstratie
Na een demonstratie van verschillende sporten, kreeg het koningspaar uitleg van verschillende niet-gouvermentele organisatie (NGO’s) over hun werk in de gemeenschap. Bij de stand van het Centrum voor Jeugd en Gezin had koningin Máxima belangstelling voor de cursus Levende Liefde over seksuele voorlichting aan jongeren.

leguaan (640x480)

 
Het koningspaar heeft van te voren aangegeven zoveel mogelijke mensen te willen ontmoeten. Apart van mensen hadden ze ook contact met dieren. Willem-Alexander en Máxima kregen een flinke leguaan om vast te houden van de medewerkers van de Mangazina di Rei. De koning nam het dier in de hand alsof hij dat dagelijks doet. Máxima gaf hem keer op keer liefdevol een aai.

 
Wereldkampioenen
Aan het einde van de activiteiten op het Wilhelminaplein ontmoetten Willem-Alexander en Máxima de recente windsurf wereldkampioenen Kiri Thodé en Amado Vrieswijk. Ze prezen zijn prestaties tijdens de wereldkampioenschap windsurf in Duitsland begin oktober.

 
Door Belkis Osepa