Coco wordt toegejuicht door honderden fans (foto: Elisa Koek)

Coco wordt toegejuicht door honderden fans – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – “Ik hoop dat mijn zoon net zo een held wordt als Coco”, vertelt een 39-jarige man met een grote Curaçaose vlag. Hij staat samen met een paar honderd andere mensen te wachten om een glimp op te vangen van Wladimir ‘Coco’ Balentien.


Balentien, de homerunkoning, kwam vanmiddag aan op Hato Airport. Na een welkom, volgde een parade door de straten van Curaçao.

Een reportage van Elisa Koek


Vlaggetjes, shirts en affiches met een afbeelding van Balentien waren overal te vinden. Een groot billboard bij Hato verwelkomt toeristen in het ‘thuis’ van Coco Balentien. Curaçao heeft een nieuwe held en die kreeg vandaag een warm onthaal.

Coco Balentien komt aan op Hato

Coco Balentien komt aan op Hato (foto: Elisa Koek)


Eigen straat
De paar honderd mensen die op Hato de homerunkoning opwachtten, kregen tijdens de parade over het eiland bijval van honderden mensen. Overal langs de weg waren auto’s met vlaggetjes en juichende mensen te zien. Op de Arowakenweg volgde een groot hoogtepunt: de straatnaam werd officieel veranderd in Kaya Coco Balentien.


De afsluiting van het ontvangst werd afgesloten in het Chirino Ballpark waar mensen de held de hand konden schudden.

 
Door Elisa Koek