Foto: Elisa Koek

Foto: Elisa Koek

OTROBANDA – Nagelbijtend en met grote ogen stonden de kinderen op Curaçao vanmorgen te wachten op de boot van Sinterklaas. “Ik krijg vanavond al een cadeautje”, kan een jongetje verkleed als Piet verklappen.


Rond 08.00 uur is het zover. Sint en zijn zwarte en bonte Pieten varen de haven binnen. Dat sommige Pieten door de regenboog zijn gevaren, vinden de meeste kinderen wel grappig. “Ik hoop dat er een roze Piet bij is”, lacht een meisje.


Muziek en dans
Onder begeleiding van trommels en trompetten komt Sinterklaas met zijn Pieten de boot af. Sommige kinderen kunnen niet wachten om bij Sint op schoot te klimmen, terwijl anderen liever een foto maken met een van de Pieten of meedansen met de muziek. “Het gaat hier ook om muziek en dans”, vertelt een moeder van twee kinderen. “Ik woon nu een paar jaar op Curaçao en de kinderen kennen alleen deze manier van Sinterklaas vieren. Ik vind dit een stuk leuker dan in Nederland.”


Het feest gaat voor de kinderen door op het Brionplein. Een moeder staat met haar dochter te wachten tot de stoet er is. “Het is veel te druk dus we hebben alvast een plekje bemachtigd op de tribune. Ik hoop dat we nog wel een foto kunnen maken met Piet, welke kleur dan ook.”


Door Elisa Koek