PHILIPSBURG – De rechtbank in Sint Maarten heeft een zeventienjarig meisje veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van de twintigjarige Kimberly Illidge op 23 maart. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste op 23 oktober tien jaar.

 
Een eveneens zeventienjarige verdachte werd vrijgesproken van zowel medeplegen van als medeplichtigheid aan de moord. Het OM wilde hem een voorwaardelijke straf van vijf jaar opleggen.

 
Kimberly Illidge stierf nadat ze in een ruzie verwikkeld was geraakt met Shanieska Alisia Brooks. De twee tieners hadden al langere tijd onenigheid met elkaar en een ruzie over een Blackberry pin nummer was de druppel.
Eric J., de vrijgesproken medeverdachte, waarschuwde Brooks voor de opgefokte stemming waarin het slachtoffer verkeerde en gaf haar een mes om zichzelf te verdedigen.

 
Mes
De rechtbank oordeelde dat Brooks de confrontatie had gezocht, gebaseerd op een Blackberry bericht waarin ze een vriendin aanraadde haar vader te bellen als ze dertig minuten later niet een nieuw bericht zou sturen. “Ik heb een mes en ik doe geen stap terug. Een van ons wordt neergestoken vanavond.” De rechtbank oordeelde dat Eric J. niets te verwijten valt omdat hij van Brooks’ voornemen niet op de hoogte was.

 
Door Hilbert Haar