Foto: Ariën Rasmijn

Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — De Universiteit van Aruba (UA) viert deze maand haar 25-jarig bestaan met een serie evenementen. Vandaag organiseerde de universiteit een conferentie waarin onder meer decanen van verschillende faculteiten hun visie over de leerinstelling en haar toekomst kenbaar maakten.

Ariën Rasmijn in gesprek met decaan Ryan Peterson en UA-rector Glenn Thodé

Tijdens de conferentie kwam in de presentaties meerdere malen de wens naar voren om als universiteit een actievere houding aan te nemen binnen de maatschappij. Zo werd door decanen Ryan Peterson en Luciano Milliard gepleit voor meer onderzoek, al dan niet in samenwerking met de regering of andere instellingen, maar ook voor de introductie van mogelijkheden voor studenten om vakken online te kunnen volgen.

 
Onzichtbaar
Rector Glenn Thodé onderkent op zijn beurt dat de universiteit door velen als onzichtbaar wordt bestempeld. Conferenties zoals deze zijn daarom juist belangrijk om dit bespreekbaar te maken en er daadwerkelijk iets aan te doen, vindt de rector.

 
Door Ariën Rasmijn