Minister Michelle Hooyboer-Winklaar. Foto: Ariën Rasmijn

Minister Michelle Hooyboer-Winklaar. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba heeft voor de komende vier jaar een nieuw kabinet. Caribisch Netwerk sprak met alle acht ministers van premier Mike Eman (AVP) over hun plannen voor de eerste maanden van hun regeerperiode. Vandaag het laatste deel met minister Michelle Winklaar (AVP) van Onderwijs, Gezinsbeleid en Volwasseneneducatie.

 
Hooyboer-Winklaar gaat in de komende weken kennismaken en inventariseren met haar verschillende departementen. “Ik wil horen wat zij willen”, aldus de minister.

Overdracht en het werven van personeel staan nu ook op de agenda. Aanstaande vrijdag wordt een werkgroep geïnstalleerd die de inventarisatie van alle lopende zaken op alle scholen op zich gaat nemen. Ook staan werkbezoeken aan alle scholen op het eiland op de agenda van de minister.

 
Sociaal Dialoog
Punten die directe aandacht vereisen op gebied van onderwijs zijn het curriculum, de schoolgebouwen en personeel. Minister Hooyboer-Winklaar geeft aan dat er al veel is afgesproken, onder meer in het partijprogramma en in het zogeheten Sociaal Dialoog uit 2011. “Maar er is zoveel informatie dat we nu een lijst moeten gaan maken van de prioriteiten, ook op basis van input van alle stakeholders.”

 
In een Sociaal Dialoog maakt de regering afspraken met de sociale partners over verschillende onderwerpen. Deze week ging een Sociaal Dialoog van start met Onderwijs als centraal onderwerp. Samen met premier Mike Eman en de sociale partners wil de minister tot een protocol komen

 
Door Ariën Rasmijn