Minister Benny Sevinger. Foto: Ariën Rasmijn

Minister Benny Sevinger – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba heeft voor de komende vier jaar een nieuw kabinet. Caribisch Netwerk sprak met alle acht ministers van premier Mike Eman (AVP) over hun plannen voor de eerste maanden van hun regeerperiode. Vandaag deel zeven met minister Benny Sevinger (AVP) van Infrastructuur en Integratie.

Ariën Rasmijn in gesprek met minister Benny Sevinger

Minister Sevinger heeft de komende tijd zijn handen vol aan de start van Green Corridor en de verhuizing van Barcadera. Dat laatste start op 15 januari en het gunningsproces aan aannemer Odinsa voor Green Corridor start morgen. De aanleg van de Watty Vos Boulevard dat van San Nicolas naar de hotels in Palm Beach gaat lopen, start in april. Het aanbestedingsproces voor de uitbreiding van het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) is ook bijna klaar.

 
Impuls
In januari hoopt Sevinger daar de eerste stenen te zien. Op gebied van integratie wil Sevinger het beleid van de afgelopen vier jaar voortzetten. Daarbij wil hij ook de Landsverordening Toelating en Uitzetting aanpassen om deelnemers aan cursussen en opleidingen te kunnen accomoderen. Daarmee hoopt de regering een impuls te kunnen geven aan de Green Gateway als derde economische pilaar.

 
Door Ariën Rasmijn