Minister Otmar Oduber. Foto: Ariën Rasmijn

Minister Otmar Oduber – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba heeft voor de komende vier jaar een nieuw kabinet. Caribisch Netwerk sprak met alle acht ministers van premier Mike Eman (AVP) over hun plannen voor de eerste maanden van hun regeerperiode. Vandaag deel zes met minister Otmar Oduber (AVP) van Toerisme, Transport, Cultuur en Primaire Sector.

Ariën Rasmijn in gesprek met minister Otmar Oduber

Minister Oduber maakt in de eerste paar weken een nieuw begin voor zijn ministerie. Afgelopen week heeft hij al gesproken met verschillende overheidsdiensten op gebied van cultuur.

 
Nationale trots
“Je zou denken dat het allemaal vanzelfsprekend gaat, maar juist om het werk goed te doen moet je opnieuw beginnen”, aldus de minister. “Dat houdt onder meer vergaderingen met alle departementen in.” De kersverse minister van Cultuur zegt culturele uitingen meer te willen linken aan het toeristisch product, als uiting van nationale trots.

 
Door Ariën Rasmijn