Allan van der Ree bij Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942 - foto: Dick Drayer

Allan van der Ree bij Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942 – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – 11 november is de dag dat wereldwijd de militaire oorlogsslachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Ook de Stichting Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942, die de vaste herinneringen bewaart van de Tweede Wereldoorlog op Curaçao, stond stil bij deze ‘Remembrance Day’.

Een reportage van Dick Drayer

De stichting plaatste een klein monument bij de kanonstelling op Blue Bay. Vijf jaar bestaat de stichting van Allan van der Ree. En in die vijf jaar is de aanwezigheid van Amerikaanse troepen op het eiland steeds zichtbaarder geworden.

 
Museum
Het volgende lustrum moet van de plek op Blue Bay een echt Openlucht Museum maken. Daar is nog wel wat voor nodig, maar Van der Ree is optimistisch.

 
Door Dick Drayer