Minister Mike de Meza: Foto: Ariën Rasmijn

Minister Mike de Meza – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba heeft voor de komende vier jaar een nieuw kabinet. Caribisch Netwerk sprak met alle acht ministers van premier Mike Eman (AVP) over hun plannen voor de eerste maanden van hun regeerperiode. Vandaag deel vijf met minister Mike de Meza (AVP) van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu.

Ariën Rasmijn in gesprek met minister Mike de Meza

Minister De Meza ziet zijn taken vooral in het bouwen van een nieuwe economische pilaar. Op gebied van milieu wil de minister op korte termijn alle illegale vuilstortplaatsen die er nog zijn sluiten en dempen en een nadruk leggen op het schoonhouden van de natuurlijke omgeving. Ook het promoten van schonere energieopwekking staat hoog op de agenda.

 
Balans
De Meza wil een balans vinden voor mogelijke conflicten tussen zijn portefeuilles Milieu en Energie. Hij wil dat bij een mogelijke doorstart van de raffinaderij, geïnvesteerd wordt in schonere processen om zo aan internationale maatstaven te kunnen voldoen. Dit geldt ook voor de zoektocht naar aardolie en gas.

 
Door Ariën Rasmijn