Minister Paul Croes. Foto: Ariën Rasmijn

Minister Paul Croes – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba heeft voor de komende vier jaar een nieuw kabinet. Caribisch Netwerk sprak met alle acht ministers van premier Mike Eman (AVP) over hun plannen voor de eerste maanden van hun regeerperiode. Vandaag deel vier met minister Paul Croes (AVP) van Sociale Zaken, Jeugdbeleid en Arbeid.

Ariën Rasmijn in gesprek met minister Paul Croes

Minister Croes wil aandacht geven aan kindermisbruik, huiselijk geweld, armoede en andere misstanden. Binnen de jeugd wil hij wat hij noemt een ‘generatie van leiders’ zien opgroeien. Contact met betrokken departementen is in dat opzicht van belang.

 
Arbeidsproductiviteit
Mensen moeten makkelijker aan het werk. De arbeidsproductiviteit moet volgens de minister niet alleen bij de overheid, maar overal worden verhoogd.

 
Door Ariën Rasmijn