PHILIPSBURG – De Standard Trust Company en haar directeur Corinne de Tullio-Stamm zijn door de rechtbank schuldig bevonden aan mismanagement. Het mismanagement heeft geleid tot het faillissement van Evmolpia Private Foundation, een stichting van de Bulgaarse zakenman Yordan Busarov.

 
De curatoren hebben voor bijna anderhalf miljoen dollar beslag laten leggen op onroerend goed van De Tullio-Stamm. Dit moet verzekeren dat het tekort van honderdduizenden dollars wordt voldaan.

 
Standard Trust en De Tullio-Stamm moet het gehele tekort en een voorschot van ongeveer 112.000 dollar aan de curatoren Seferina en Le Poole betalen.

 
Evmolpia verslikte zich in de bouw van een appartementencomplex in Oyster Pond waarvoor het grote leningen aanging tegen torenhoge rentetarieven. Standard Trust en De Tullio-Stamm waren bestuurders van de stichting, maar hielden geen boekhouding bij en produceerden geen jaarcijfers.

 
In opspraak
Standard Trust kwam een aantal jaren geleden ook al in opspraak in het Marcel Loor-onderzoek. Het bedrijf en haar drie directeuren werden toen beschuldigd van witwassen van grote sommen geld. In hoger beroep volgde na jaren procederen vrijspraak. Wel veroordeelde de rechtbank alle verdachten tot een boete van 5.600 dollar voor het niet melden van ongebruikelijke transacties aan het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

 
Door Hilbert Haar