Gay Pride op Curaçao -foto: Natasja Gibbs

Gay Pride op Curaçao eind september -foto: Natasja Gibbs

WILLEMSTAD – Ondanks een kleine ‘tegenslag’ tijdens de laatste gay pride, zijn de plannen voor de volgende gay pride in volle gang. Van 30 april tot en met 5 mei moet Curaçao een internationaal feestparadijs worden voor homoseksuelen en hetero’s.


Over vergunningen maakt Mario Kleinmoedig van Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO) zich geen zorgen. “De aanvragen worden ruim op tijd verstuurd. Als zich problemen voordoen, hebben we tijd om daar werk van te maken.”

Elisa Koek in gesprek met Mario Kleinmoedig

De promotie van de Gay Pride is inmiddels begonnen. “We richten ons eerst op lokale promotie, maar ook de regio en Nederland zullen weten wanneer de Gay Pride is. Curaçao Tourism Board (CTB) is al begonnen met de promotie in Canada en de Verenigde Staten. FOKO gaat zich richten op de Caribbean”, vertelt Kleinmoedig.


Plannen
De concrete plannen voor de Gay Pride maakt Kleinmoedig nog niet bekend. De kans bestaat dat er water bij komt kijken. “Na duidelijkheid over de vergunningen, gaan we dingen concreet maken. Een waterspektakel past goed bij een tropisch eiland. “ Kleinmoedig verwacht eind volgende week meer te weten over de vergunningen.


Door Elisa Koek