Kinderen krijgen les op het veld bij Post 5 (foto door Elisa Koek)

Kinderen krijgen les op het veld bij Post 5 – foto: Elisa Koek)

WILLEMSTAD – Honkbal is dé sport van Curaçao. Menig honkbaltalent is internationaal doorgebroken en ook het Nederlandse honkbalteam bestaat veelal uit jongens van Curaçao. Bij sommige Curaçaoënaars lijkt de sport in hun bloed te zitten.


Toch zijn de omstandigheden voor de honkballers niet perfect. De felle zon en het gebrek aan professionele middelen, zijn dingen die jonge talenten dagelijks moeten trotseren.

Een reportage van Elisa Koek

Johnny en Dibi Gregorius (foto door Elisa Koek

Johnny en Dibi Gregorius – foto: Elisa Koek


Familie Gregorius is één van de families die al jaren actief is in de honkbalsport. Van generatie op generatie wordt het talent doorgegeven en Mariekson Gregorius speelt momenteel als professioneel in Amerika. Johnny Gregorius is weer terug op zijn geboorte-eiland na een succesvolle periode als honkballer.

Vader Dibi Gregorius vertelt over de sport

De dertigjarige Johnny Gregorius groeide praktisch op het veld op. Als klein jongetje leerde hij de fijne kneepjes van de sport en al snel kwam hij uit voor Nederland. Hierna vertegenwoordigde Johnny zijn eiland en dit waren zijn beste momenten. Aan een andere sport heeft hij nooit gedacht: honkbal zit in zijn bloed.

Johnny Gregorius vertelt over zijn carrière en de band met zijn broertje

 
Door Elisa Koek