Bart Bergman - foto: Belkis Osepa

Bart Bergman – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – De verwachtingen van de inwoners en ondernemers van Bonaire, Sint Eustatius en Saba over de postbezorging worden meegenomen in de uitvoeringsplannen van Flamingo Express Dutch Caribbean (FEDC).

Flamingo Communications heeft de postconcessie gekregen voor de postbezorging op de BES-eilanden vanaf 1 januari 2014. Onder de naam Flamingo Express gaat het bedrijf de postdienstverlening zorgen. De concessie is voor tien jaar met een optie voor verlenging van drie jaar.

Belkis Osepa in gesprek met Bart Bergman

Klanttevredenheidsonderzoek
Directeur Bart Bergman start in januari met een klanttevredenheidsonderzoek over de postbezorging. “We willen weten wat de klant op dit moment vindt van de post en wat de klant verwacht van Flamingo Express. We willen in overleg met de ondernemers en gemeenschap de drie dagen afstemmen waarop de post wordt bezorgd.” De nieuwe concessie gaat uit van een postbezorging van drie dagen per week. Het lokale posttarief wordt verhoogd naar 88 dollarcent.

 
Volgens Bergman wordt het postconcept drastisch veranderd en vernieuwd. Flamingo Express gaat ook andere services aanbieden zoals drukwerk, webwinkels en pakketvervoer. Bergman: “Maar het allerbelangrijkste is de internationalisering van de post op de BES-eilanden. We willen in de toekomst samenwerken met grote bedrijven om de eilanden goed te positioneren.”

 
Overname
De komende twee maanden vindt er nog overleg en overdracht plaats tussen de oude concessiehouder Nieuwe Post N.V. en Flamingo Express over de mogelijke overname van personeel, materieel en administratie. “De post gaat gewoon door”, zegt Bergman. “Zodat de klanten geen last hebben van de overgang.”

 
Door Belkis Osepa