De 'Cocolishi'. Foto: Ariën Rasmijn

De ‘Cocolishi’ – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — De nieuwbouw achter het Bestuurskantoor dat als nieuwe onderkomen van de ministerraad gaat dienen, is opgeleverd.

 
Demissionair minister Benny Sevinger (AVP) ondertekende de overdracht samen met onder meer Menno James, directeur van aannemersbedrijf Albo en Frendsel Giel, voorzitter van Fondo Desaroyo Aruba (FDA), het ontwikkelingsfonds dat de bouw heeft gefinancierd.

Verslaggever Ariën Rasmijn in gesprek met aannemer James en FDA-voorzitter Giel

 
De oplevering van het gebouw dat door haar aparte vorm de bijnaam ‘Cocolishi’ (schelp) heeft gekregen, is zes weken eerder dan gepland en binnen het budget van 18.050000 gulden opgeleverd. De rest van het Bestuurskantoor wordt in een later stadium gerenoveerd. ‘Cocolishi’ is onderdeel van de binnenstadsvernieuwing van Oranjestad. Het pand wordt onderdeel van een nieuw binnenhof achter het Bestuurskantoor.

 
De aankleding van het pand is zakelijk en smaakvol sober, met veel natuurlijk licht. De kantoren en vergaderruimtes hebben bijna allemaal ramen die van vloer tot plafond lopen en van muur tot muur. Er wordt verder veel gebruik gemaakt van moderne materialen, voor een duurzaam en beter te onderhouden gebouw.

 
Spectaculair uitzicht
De ministerraadzaal en met name het kantoor van de premier hebben een spectaculair uitzicht op Oranjestad. Vanaf november kunnen Mike Eman en zijn opvolgers gasten ontvangen in een ruimte met een uitzicht van 180 graden.

 
Door Ariën Rasmijn