Mike Eman na het gesprek met kandidaat-ministers. Achter onder meer Michelle Hooyboer-Winklaar en beoogd minister van Volksgezondheid Alex Schwengle. Foto: Ariën Rasmijn

Mike Eman na het gesprek met kandidaat-ministers. Achter onder meer Michelle Hooyboer-Winklaar en beoogd minister van Volksgezondheid Alex Schwengle – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Formateur Mike Eman heeft een lijst klaar staan met mogelijke ministerkandidaten. Deze lijst moet eerst door de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsdienst gescreend worden voordat regeringspartij AVP en gouverneur Fredis Refunjol definitief akkoord geven. Daarna worden de namen bekendgemaakt.

 
Na intense gesprekken wilde Eman, ondanks het uitlekken van verschillende namen, de geruchten daaromheen en het gemor van de achterban, vooralsnog geen uitspraken doen over wie op welke ministerspost komt.

Verslaggever Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman