Overhandiging handtekeningen Foto OLB

Overhandiging handtekeningen – foto OLB

KRALENDIJK – De stichting Nos Ke Boneiru Bèk (we willen Bonaire terug) heeft gezaghebber Lydia Emerencia drieduizend vijfhonderd handtekeningen overhandigd, die het verzoek steunen om een constitutioneel referendum te organiseren over de toekomst van het eiland.

 
Voorzitter James Finies van Nos Ke Boneiru Bèk gaf tijdens de overhandiging uitleg aan Emerencia: “de staatkundige structuur waarin Bonaire zich nu bevindt is niet waar het volk voor heeft gekozen. Het volk heeft geen bewuste keuze gemaakt over hun toekomstige status. De keuze voor directe banden is iets anders dan de keuze voor integratie.”

 
Zelfbeschikking
Nos Ke Boneiru Bèk vraagt namens alle firmanten om alles te doen wat nodig is om het recht van zelfbeschikking te kunnen uitoefenen. De opties die in het referendum aan bod moeten komen, zoals vastgelegd en internationaal erkend door de Verenigde Naties, zijn: integratie met volledige politieke rechten, onafhankelijkheid en vrije associatie. Volgens Finies is het de plicht van de overheid om alle noodzakelijke informatie te geven voor het constitutionele referendum plaatsvindt.

 
Door Belkis Osepa