Jaap van den Heuvel

Jaap van den Heuvel

PHILIPSBURG – De advocaat van Bada Bing-eigenaar Jaap van den Heuvel, Cor Merx, en advocate Shaira Bommel zijn woedend op de politie omdat zij maandag geen toegang kregen tot hun cliënten.

 
Merx had vooraf aangekondigd dat hij zijn cliënt kwam bezoeken maar kreeg te horen dat hij buiten moest wachten. Merx stormde woest het politiebureau uit en informeerde lokale media over het incident. Van den Heuvel zit vast op verdenking van valsheid in geschrifte, het niet tijdig doen van een belastingaangifte en witwassen.

 
Ook Bommel noemt het incident ‘schandalig’. “Ik ging naar het politiebureau, zag mijn cliënt zitten en vroeg hem wat er aan de hand was. Toen kwam een agent mij vertellen dat de verdachte eerst moest worden voorgeleid aan de hulpofficier en dat ik hem alleen onder toezicht kon zien.”

 
Klacht
Het Salduz-arrest van het Europese Hof geeft burgers recht op een advocaat het moment dat zij zijn aangehouden. Bommel gaat een klacht indienen bij hoofdcommissaris Peter de Witte en bij het parket van de procureur-generaal. “Ik ga geen klacht indienen bij het Openbaar Ministerie want dat haalt niets uit,” benadrukt de advocate. Bommel kreeg na interventie van officier van Justitie Tineke Kamps alsnog toegang tot haar cliënt.

 
Door Hilbert Haar