Kiri Thode

KRALENDIJK – Gejoel en geschreeuw was er te horen toen de windsurfers Kiri Thode en Amado Vrieswijk aankwamen op Flamingo Airport. Bonaire heeft twee kersverse wereldkampioenen.
Een enorm ontvangst kregen Thode (23) en Vrieswijk (17) zodra zij de trappen van het KLM-vliegtuig afdaalden. Brandweer- en politiewagens stonden met loeiende sirenes en zwaailichten. Verderop aan de rand van het vliegveld achter de omheining een groeiende groep Bonairianen die hun twee helden kwamen onthalen.

 
Reportage van Belkis Osepa


Kiri Thode is in Duitsland wereldkampioen geworden van de Professional Windsurfers Association (PWA) Freestyle Windsurfing. Het is voor het eerst dat een windsurfer uit Bonaire wereldkampioen is geworden van de Freestyle competitie. Het is ook de eerste wereldtitel voor Thode.

 
Amado Vrieswijk kreeg de titel jeugdkampioen Freestyle Windsurfing van de PWA-competitie. Hij heeft heel goed gepresteerd samen met de andere Bonairiaanse windsurfers die ook meededen aan de competitie.

 
Door Belkis Osepa