basketbal op Unity Movement Sports Day - foto: Jamila Baaziz

basketbal op Unity Movement Sports Day – foto: Jamila Baaziz

DEN HAAG – Jonge Sint Maartenaren uit heel Nederland zijn op 5 oktober naar Den Haag gekomen voor de tweede Unity Movement Sports Day.

Er wordt vooral fanatiek gebasketbald, maar ook volleybal, voetbal en crossfit-training komen aan bod. Vanaf de tribune moedigen vele supporters de sporters aan. Ondertussen kletsen ze bij met vrienden en bekenden.

Verslag Unity Movement Sports Day (bijdrage: Jamila Baaziz)

De strijd op het basketbalveld is hevig. Regelmatig moet scheidsrechter Edwina ingrijpen als spelers in een vriendschappelijk gevecht om de bal op de grond belanden om elkaar vervolgens weer overeind te helpen. Langs de zijlijn zitten andere teams die hen aanmoedigen en alvast het niveau van hun latere tegenspelers inschatten. Op de tribune, een verdieping hoger, worden de wedstrijden geïnteresseerd gevolgd door minstens 150 supporters. En tussendoor wordt er bijgepraat, gegeten en gedronken.

Organisatoren Soualiga Foundation en Stichting Unified St. Maarten Connection hebben een duidelijk doel voor ogen met deze dag: “Omdat Sint Maartenaren verspreid over Nederland wonen is het leuk om af en toe bij elkaar te komen, om even onder landgenoten te zijn en al die oude bekenden weer te zien. Door alle drukte met studie en werk zie je elkaar soms maar weinig. Sint Maartenaren houden bovendien van sport. We willen laten zien dat sporten en fitness leuk zijn.”

Door Jamila Baaziz

Supporters bij Unity Movement Sports Day - foto: Jamila Baaziz

Supporters bij Unity Movement Sports Day – foto: Jamila Baaziz