KRALENDIJK – Op Bonaire is een hoofdverdachte van een grote Nederlandse drugsactie opgepakt. De 68-jarige verdachte zal zeer binnenkort naar Nederland worden overgebracht.

 
Er zijn twee woningen doorzocht. Daarbij heeft de politie vier vuurwapens, drie auto’s, twee motorfietsen, sieraden en geld in beslag genomen. Volgens het Openbaar Ministerie is de actie gericht tegen de georganiseerde misdaad die zich bezighoudt met de internationale handel in softdrugs en harddrugs, productie van synthetische drugs en witwassen.

 
Invallen
In Nederland zijn er op 31 plaatsen invallen verricht in huizen en bedrijven. Er is beslag gelegd op bewijsmateriaal zoals administratie, drugs, geld, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers. De actie begon dinsdagochtend vroeg tot laat in de middag waarnij in totaal tien mensen zijn opgepakt. De autoriteiten hebben in Eindhoven honderden kilo’s drugs gevonden met een totale straatwaarde van ongeveer zes miljoen euro.

 
Ruim driehonderd agenten zijn ingezet om de drugsoperatie uit te voeren. De opsporingsonderzoeken bekend onder de codenamen Wolf en Beretta lopen sinds vorig jaar. Nederland heeft nauw samengewerkt met politie en justitiële diensten in Duitsland, België en Bonaire.

 
Door Belkis Osepa