WILLEMSTAD – De in Nederland geboren verdachte J.D.C.B. is vandaag door het Openbaar Ministerie Curaçao op vrije voeten gesteld. De 28-jarige J.B. is op 20 september aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de moord op parlementariër Helmin Wiels.

 
J.B. is de afgelopen dagen verhoord door het onderzoeksteam. Ook een aantal getuigen zijn opnieuw gehoord. Gelet op de afgelegde verklaringen heeft het OM besloten J.B. op vrije voeten te stellen. Hij blijft echter nog steeds verdachte in de zaak van de moord op Wiels, die op 5 mei werd doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen.

 
Op dit moment zitten nog de 42-jarige B.C.A.F, de 24-jarige D.F.J.D en de 36-jarige E.R.K vast. De 43-jarige Monica Bergonje werd vorige week op vrije voeten gesteld, maar is ook nog steeds verdachte in de zaak.

 
Pretu
Het OM heeft vooralsnog geen toxicologisch rapport ontvangen in verband met het onderzoek naar het overlijden van Luigi Florentina, alias Pretu. Hij is de vermeende moordenaar van Raul ‘Bolle’ Martinez,de chauffeur van de vluchtauto. Florentina werd op 6 september dood gevonden in zijn cel. Een Nederlandse patholoog anatoom heeft vastgesteld dat Florentina om het leven is gekomen door verstikking passend bij verhanging, maar kan pas het definitieve rapport opstellen als het toxicologische onderzoek afgerond is.

 
Door Leoni Leidel-Schenk