Winnie Raveneau - foto: Pueblo Soberano

Winnie Raveneau – foto: Pueblo Soberano

WLLEMSTAD – Pueblo Soberano parlementslid Winnie Raveneau heeft de kerkleiders van Curaçao opgeroepen om voor het volk op te komen, nu zaterdag de eerste Gaypride op het eiland plaatsvindt. “Ik weet dat veel mensen het hier niet mee eens zijn en zich niet durven te uiten”, zegt Raveneau.

 
De parlementariër laat weten dat ze uit haar eigen persoon de brief heeft gestuurd en niet vanuit haar partij Pueblo Soberano. Ook heeft ze de actie niet besproken met de partij. “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God. De geestelijke leiders zijn er om de mensen te beschermen tegen deze verkeerde levenswijze.”

 
Raveneau vindt niet dat ze discriminerend bezig is door zich tegen de Gaypride uit te spreken. “Dit is mijn overtuiging en de overtuiging van velen, maar we komen er niet voor uit. Ik vind dat de bevolking, gesteund door de geestelijke leiders, een duidelijk standpunt moet innemen en dan kan de politiek het volk hierin volgen.”

 
Grondwet
Mario Kleinmoedig, een van de organisatoren van de Gaypride, bedankt op ‘cynische wijze’ Raveneau, “door het in de spotlight zetten van de Gaypride.” Hij gelooft niet dat de meerderheid tegen gelijke rechten voor homoseksuelen is. “Mocht dat theoretisch gezien wel zo zijn, dan claimt Raveneau eigenlijk dat de meerderheid de minderheid mag dicteren wat zij moeten doen. Ik vind het frappant dat iemand die in het parlement zit en heeft gezworen op de grondwet het land te dienen, zich zo mag uiten.”

 
Kleinmoedig vreest niet voor demonstraties of opstootjes tijdens de Gaypride. Morgen kan hij de vergunning ophalen voor de optocht, die zaterdag in Punda plaatsvindt.

 
Door Leoni Leidel-Schenk