PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie heeft gisteren twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen een 36-jarige man die op 2 april in een vlaag van godsdienstige verstandsverbijstering een twee maanden oude baby op afschuwelijke wijze om het leven bracht. Het OM eist ook terbeschikking stelling van de regering nadat de verdachte zijn straf heeft uitgezeten, ‘in een dan te bepalen inrichting.’

 
De psychotische verdachte, Dalton Danelle L.B., beweerde dat God hem die dag eerst had opgedragen om ‘auto’s te volgen.’ Toen hij vervolgens onder invloed van THC – de werkzame stof in marijuana – met zijn auto tegen een supermarkt in het district Muddle Region tot stilstand kwam, vluchtte hij naar een willekeurig huis waar een nietsvermoedende Latoya Morgan met haar baby lag te slapen.

 
‘Opdracht’
Morgan zag kans het huis ongezien uit te vluchten om hulp te halen. “God heeft mij opdracht gegeven om de baby te doden omdat hij slecht was,” vertelde de verdachte aan de rechtbank. Hij sloeg de baby, Mark Reid Jr., meerdere malen met zijn hoofdje tegen een muur of tegen een tegelvloer en bewerkte hem met een gebroken bierfles. Daarna vluchtte hij het huis uit en wierp het lichaampje op straat in de richting van de inmiddels gealarmeerde politie. De rechtbank doet op 16 oktober uitspraak.

 
Door Hilbert Haar