Archieffoto Helmin Wiels - foto: Jamila Baaziz

Archieffoto Helmin Wiels –
foto: Jamila Baaziz

WILLEMSTAD – Een vijfde verdachte is vandaag in voorlopige hechtenis genomen in verband met de moord op parlementariër Helmin Wiels. Het gaat om de 36-jarige E.R.K, die al vast zat voor een moord op een man bij de Caracasbaai in januari.

 
Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de politie en het OM kort na de moord op Wiels al aanwijzingen hadden dat de 36-jarige Curaçaoënaar betrokken was bij de moord, alleen ontbrak er genoeg bewijs. Op vordering van het OM heeft de rechter-commissaris E.R.K. vandaag ook in bewaring gesteld.

 
Verdachten
Op dit moment zitten vier personen vast. Vrijdag werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat die bewuste ochtend drie personen waren aangehouden. Het gaat om twee mannen van 24 en 28 jaar en een man van 43 jaar, die naar verluidt de eerste twee heeft aangestuurd. De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hun aanhouding en de verlenging van hun inverzekeringstelling rechtmatig heeft bevonden. Het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) heeft vanmorgen ook een inval verricht in een woning in Mahuma. Hierbij zijn verschillende artikelen waaronder een aantal computers in beslag genomen.

 
Wiels werd op 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Naast de vier huidige verdachten werd ook de vermoorde Raul ‘Bolle’ Martinez in verband gebracht met de moord. Martinez zou als chauffeur hebben opgetreden. Luigi ‘Pretu’ Florentina, die zich op 6 september heeft verhangen in zijn cel, is de vermeende moordenaar van Bolle. Verder zat ook Monica Bergonje vast, haar aanhouding werd vorige week onder bepaalde voorwaarden geschorst.

 
Door Leoni Leidel-Schenk