ORANJESTAD/THE BOTTOM – Het wetvoorstel BES elektriciteit en drinkwater ligt ter inzage. Hierin wordt de elektriciteits- en drinkwatervoorziening op Bonaire, St. Eustatius en Saba geregeld.

 
Ambtenaren van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu zijn momenteel op de eilanden om tijdens een consultatieronde de mening van inwoners en belanghebbenden te horen. De consultatieronde loopt tot en met 5 oktober.

 
De wet zal effect hebben op de drinkwater- en elektriciteitsbedrijven en hun afnemers, waaronder consumenten. Informatie over het wetsvoorstel en de consultatieronde is hier te vinden.

 
Reacties
Op alle onderdelen van het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zijn reacties welkom, voornamelijk op de nieuwe tariefregulering. De verwachte effecten op de rekening van de verschillende afnemers worden ook onderzocht. De wet is opgesteld om een betrouwbare, betaalbare, duurzame en kwalitatief hoogwaardige elektriciteits- en drinkwatervoorziening op de eilanden te waarborgen.

 
Door John van Kerkhof