Premier Mike Eman samen met Jan Siemons in het Europe House te Sasaki - foto: Ariën Rasmijn

Premier Mike Eman samen met Jan Siemons in het Europe House te Sasaki – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) gaat Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Latijns-Amerika helpen vestigen op Aruba. Dit werd maandag aangekondigd door premier Mike Eman (AVP) samen met NCH-directeur Jan Siemons.

 
Luister naar Ariën Rasmijn in gespek met premier Mike Eman en Jan Siemons

 
NCH wil op korte termijn bedrijven aantrekken die vooral actief zijn in duurzame technologie en landbouw. Onder meer naar dit soort bedrijven is vraag in Latijns-Amerika en NCH moet ervoor zorgen dat ze zich gaan vestigen op het eiland. De Arubaanse regering is al enige tijd bezig met strategische partners als MKB Nederland, TNO en nu dus ook NCH, om een nieuwe economische pilaar voor Aruba te ontwikkelen. Dit moet de ‘Green Gateway’ worden, oftewel het eiland als handelsschakel tussen Europa en Latijns-Amerika.

 
Door Ariën Rasmijn