Demonstranten eisen een zuivering van het politie- en justitiële apparaat - foto: Dick Drayer

Demonstranten eisen een zuivering van het politie- en justitiële apparaat – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD — De Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro heeft de korpschef van de politie van Curaçao op non-actief gesteld. Aanleiding hiervoor is de dood van Luigi Lorenzo F, alias Pretu, in een politiecel Barber.

 
De minister verwijt zijn korpschef niet een juiste inschatting te hebben gemaakt van de risico’s die er zijn vanwege de veiligheidssituatie in die politiecellen. Pretu zou zichzelf in de nacht van zaterdag op zondag van het leven hebben beroofd, door zich op te hebben gehangen. Vanochtend demonstreerden ruim 150 aanhangers van de partij van de vermoorde politicus Helmin Wiels op het Wilhelminaplein. Zij eisen een zuivering van het politie- en justitiële apparaat. Die hebben in het onderzoek naar de moord op Wiels ‘fout op fout’ gestapeld.

 
Verslaggever Dick Drayer was bij de demonstratie en maakte deze reportage

 

Ivar Asjes was ook aanwezig - foto: Dick Drayer

Ivar Asjes was ook aanwezig – foto: Dick Drayer

Grondig onderzoek
Ook premier Ivar Asjes was op demonstratie. Asjes is niet overtuigd van het zelfmoord-scenario en wil een grondig onderzoek. De premier snapt niet dat een belangrijke verdachte in de zaak Wiels op de marinekazerne zwaar bewaakt wordt, en twee dagen later in een gewone politiecel de dood vindt.

 
Door Dick Drayer