Dansgroep Mira nan, Ata Nos - foto: Jamila Baaziz

Dansgroep Mira Nan, Ata Nos – foto: Jamila Baaziz

NIJMEGEN – De nagedachtenis aan Tula staat zaterdag 7 september centraal tijdens het Plasa Kultural in Nijmegen, een cultureel evenement op het Valkhof.

Er is een folkloristische dansgroep en er zijn meerdere muziekgroepen, die traditionele Curaçaose muziek spelen, waaronder ook seú en tambú.

Het miezerige weer zorgt voor een wat langzame start van het evenement, waar aanwezigen ook kunnen leren hoe ze bijvoorbeeld arepa di pampuna (pompoenpannenkoekjes) moeten maken. De kraampjes met boeken en Curaçaose lekkernijen worden niet alleen door Antillianen bezocht, maar ook door Nederlanders, die vaak voor het eerst iets horen over de geschiedenis van Curaçao en de slavenopstand in 1795.

Curaçaohuis-directeur Melvin Statia komt even langs en de nieuwe plaatsvervangend gevolmachtigde minister van Sint Maarten Josiane Fleming-Artsen geniet van het muzikale aanbod. Peuters wagen voorzichtig een dansje aan de hand van hun moeders, maar ook enkele Nederlandse bezoekers staan op de dansvloer.

Door Jamila Baaziz

Tambú Simbagwe - foto: Jamila Baaziz

Tambú Simbagwe – foto: Jamila Baaziz